El Camino, az aranyút | Zoltán Tolnai | PublishDrive Inc | 6610000158720 | eBook Marketplace | bukoo.e-sentral.com
El Camino, az aranyút by Zoltán Tolnai from  in  category

El Camino, az aranyút

Author : Zoltán Tolnai
Be the first to review this e-book.



Egy Galíciában nyaraló turista az El Camino-ként ismert zarándokút végső állomása, Finisterra egy elhagyatott öblének szikláin gazdátlan naplót talál. A naplóban sem cím, sem név, sem dátumok nincsenek, hogy a tulajdonosa beazonosítható legyen. Az elején az alkimista Smaragd Tábla 13 sora áll, melyet 10 bejegyzés követ. A bejegyzéseket olvasva kiderül, hogy a naplót egy 30...

View More

Egy Galíciában nyaraló turista az El Camino-ként ismert zarándokút végső állomása, Finisterra egy elhagyatott öblének szikláin gazdátlan naplót talál. A naplóban sem cím, sem név, sem dátumok nincsenek, hogy a tulajdonosa beazonosítható legyen. Az elején az alkimista Smaragd Tábla 13 sora áll, melyet 10 bejegyzés követ.

A bejegyzéseket olvasva kiderül, hogy a naplót egy 30 éves mérnök írta, akit a társadalom léleküresítő mókuskerekéből való kiábrándultsága és hosszú évek kutatásai az alkímiai tudományok útjára tereltek. A naplóban lejegyzett zarándokútját is az alkímiai arannyá-válásnak szenteli, mely során a Samaragd tábla mondatait lépésről lépésre bontja ki, és fejti meg a Nagy Rejtélyt. Célja, hogy a prima materiaból, azaz önmagából az út végén kitermelje a bölcsek kövét, az ötödik elemet. Az Út folyamatos tanításai és megpróbáltatásai segítségével egyre élőbbé válnak a Smaragd tábla sejtelmes mondatai. A Fiú saját maga megismerésén keresztül fokozatosan jut el Istenhez és a Szabadsághoz.

A történet Hamvas Béla: Tabula Smaragdina és Mágia Szutra-jára épül a Smaragd tábla mondatainak és a szutrák végigélésével.


View Less


ADD TO CART


Book Title El Camino, az aranyút
Author Zoltán Tolnai
ISBN 6610000158720
Language hun
Book Format epub
Date Published December 10th 2010 by PublishDrive Inc


Wanna review this e-book? Please Sign in to start your review.




Related Books