Szablyavívás, sport és harcművészet | Hidasi Gergely | PublishDrive Inc | 9786150024189 | eBook Marketplace | bukoo.e-sentral.com
Szablyavívás, sport és harcművészet by Hidasi Gergely from  in  category

Szablyavívás, sport és harcművészet

Author : Hidasi Gergely
Be the first to review this e-book.



A szablya több mint ezer évig volt a fegyvere a katonáknak és párbajhősöknek itt a Kárpát-medencében, de ez idő alatt több is lett egyszerű harci eszköznél. Hű társa és vitézi jelképe is lett egyben a viselőjének. Nyugat-Európa és az Észak-amerikai kontinens általunk, magyarokon keresztül ismerte meg ezt a fegyvert, és...

View More

A szablya több mint ezer évig volt a fegyvere a katonáknak és párbajhősöknek itt a Kárpát-medencében, de ez idő alatt több is lett egyszerű harci eszköznél. Hű társa és vitézi jelképe is lett egyben a viselőjének. Nyugat-Európa és az Észak-amerikai kontinens általunk, magyarokon keresztül ismerte meg ezt a fegyvert, és forgatói vitézi szellemét.  A honfoglalás kori portyázásokkor Nyugat-Európa félte a látványát, méltó ellenfele lett a töröknek, később a Rákóczi szabadságharc után pedig megbecsülés tárgyává tett minket az idegen országok oldalán vívott háborúkban. Talán egy olyan kardtípus sincs, ami ennyi időn keresztül megőrizte volna jelentőségét.

A szablya azonban nem csupán a letűnt korok antik fegyvere, hanem ugyanolyan létjogosultsággal rendelkező sporteszköz, mint az olimpiákon használt vívótőr.

Ez a könyv egy kidolgozott, gyakorlati tematikát tartalmaz, ami alapján a szablyavívás megtanulható az alapoktól egészen a mesteri szintig. Több mint 100 fotós illusztráció segítségével vezeti végig az olvasót a több száz gyakorlaton, ami lehetővé teszi bárki számára, hogy megtanulja az alapfogásokat, összetettebb gyakorlatokat, és akár a cselvágásokat és lefegyverzéseket is.

Ezzel bizonyítva azt, hogy a szablyavívás a mai napig élő sport és harcművészet.


View Less


ADD TO CART


Book Title Szablyavívás, sport és harcművészet
Author Hidasi Gergely
ISBN 9786150024189
Language hun
Book Format epub
Date Published June 12th 2018 by PublishDrive Inc


Wanna review this e-book? Please Sign in to start your review.




Related Books