Володимир Сосюра | Сергій Гальченко | PublishDrive Inc | 9789660381681 | eBook Marketplace | bukoo.e-sentral.com
Володимир Сосюра by Сергій Гальченко from  in  category

Володимир Сосюра

Author : Сергій Гальченко
Be the first to review this e-book.



У цьому виданні маловідомої і невідомої спадщини видатного українського поета-лірика і полум’яного борця за незалежність України — козака петлюрівської армії у 1918–1919 роках — Володимира Сосюри вміщено високопатріотичні вірші періоду визвольних змагань і ліричні шедеври 1920-х років, частина яких була покалічена радянською цензурою. Тут представлено твори, які не друкувалися за життя поета (поема...

View More

У цьому виданні маловідомої і невідомої спадщини видатного українського поета-лірика і полум’яного борця за незалежність України — козака петлюрівської армії у 1918–1919 роках — Володимира Сосюри вміщено високопатріотичні вірші періоду визвольних змагань і ліричні шедеври 1920-х років, частина яких була покалічена радянською цензурою. Тут представлено твори, які не друкувалися за життя поета (поема «Мазепа» та деякі вірші), що зберігалися в недоступних для читачів сховищах спецхранів або поширювалися в копіях як найпопулярніші зразки дисидентської літератури.
У книзі вперше друкуються документи із архівно-слідчої справи дружини поета Марії Гаврилівни Сосюри, репресованої у листопаді 1949 року, яку було згодом реабілітовано за відсутністю складу злочину.
У науковій розвідці Сергія Гальченка розкриваються невідомі сторінки життя і творчості неординарної особистості — українського поета Володимира Сосюри.


View Less


ADD TO CART


Book Title Володимир Сосюра
Author Сергій Гальченко
ISBN 9789660381681
Language ukr
Book Format epub
Date Published April 4th 2020 by PublishDrive Inc


Wanna review this e-book? Please Sign in to start your review.




Related Books